De Flierderbloesem

Flierderweg 3, 7213 LT Gorssel - Tel. 0651908099

www.groenesaar.nl

Tuin de Flierderbloesem is een verrassende groene oase van circa 2000 m2 waar je zeker geïnspireerd raakt. Organische vormen en weelderige beplanting kenmerken het ontwerp. Vaste planten zijn vermengd met siergrassen en bijzondere eenjarige planten. Verharde en onverharde paadjes leiden naar steeds een ander deel van de tuin, wat mooie doorkijkjes oplevert: ruimtelijk en intiem tegelijkertijd. De siermoestuin met groentes, snij- en eetbare bloemen kent geen strakke regels, maar is lekker losjes, en dat levert een weelderig resultaat op. In de kassen zijn kuipplanten en tomaten te vinden . Tijdens het Tuinrondje is er een plantenverkoop.

 

De Hoefslag

Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel - Tel. 0575492183

www.tuindehoefslag.nl

Aan de oostkant van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing een verrassende landschapstuin, omzoomd met oude bomen. De tuinaanleg vormt een mooie overgang naar de achterliggende weilanden aan de rand van het dorp en het buitengebied van landgoed Amelte. De tuin heeft een oppervlakte van 3700 m2 en bestaat uit golvende borders langs een slingerend gazon. Grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten zorgen voor een gevoel van ruimte en rust. Vanuit verschillende wandelpaden en zitplekken zijn doorkijkjes telkens weer spannend. 
In de tuin van Dorth

Bathmenseweg 10, 7216 PB Kring van Dorth - Tel. 0630813099

www.indetuinvandorth.nl

In de Tuin van Dorth valt veel te beleven. Deze natuurlijke landschapstuin, waar milieuvriendelijk wordt getuinierd, laat zien hoe bijzondere soorten verweven kunnen worden met inheemse soorten.
U kunt hier in alle rust dwalen langs fleurige borders met siergrassen en bijzondere heesters en bomen. Langs de mooie vijver met bloemenwal naar de moestuin, boomgaard, voedselbosje in aanleg, wilde wei en houtsingel. Tal van idyllische zitjes bieden telkens weer een nieuwe en verrassende blik op deze tuin van bijna een hectare groot. Tijdens het Tuinrondje is er ook een plantenkweker, wilgenvlechtster en een expositie van tekeningen. Overnachten in de B&B kan ook.
De Twee Spechten

Jodendijk 41, 7211 EM Eefde - Tel. 0646000126
estherdekam@hotmail.com

Tuin De Twee Spechten ligt in buurtschap Quatre Bras tussen Gorssel en Eefde. De tuin dankt haar naam aan de vele soorten spechten die er rondvliegen.
De heesterpartijen zorgen voor de contouren in deze tuin van 3600 m2. In het voorjaar bieden ze een mooie bloeiende afwisseling. De bloemenborders en de eilandborder zijn er als het ware voorgelegd. Planten in de borders bereiken in de zomer spectaculaire hoogten.
Achter de beukenheg met boog bevindt zich de bostuin met struiken, vaste planten en eenjarigen.
De voortuin van het huis biedt veel privacy door de grote rododendrons en bomen. De twee bloeiende exemplaren van de Cornus kousa zijn een feest.
De tuin heeft diverse terrassen om heerlijk te genieten van de zon of om bij te komen in de schaduw.
Het Klapzand (Hester Kramer)

Flierderweg 10a, 7211 LN Eefde - Tel. 0644434448

hester.julia.kramer@gmail.com

Verborgen aan een zandweg, tegenover De Flierderbloesem, met ruim parkeren slechts 100 meter van de tuin, ligt Het Klapzand. Een schaduwrijke bostuin van ruim 2000 m2 met enkele zonnige borders. Er zijn bemoste paadjes, vele soorten varens, robuuste vaste planten, klimmers en bijzondere heesters en bomen waarvan bladeren en bessen eetbaar zijn. De tuin heeft een vijvertje en verrassende doorkijkjes. Er is een kleine moestuin met verhoogde bedden. Kippen en ringslangen maken het beeld compleet.
Theetuin Kamperfoelie

Kamperweg 1a, 7213 AP Gorssel - Tel. 0616442338

www.theetuinkamperfoelie.nl

Theetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, verscholen onder monumentale eiken, maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een oppervlakte van ruim anderhalve hectare. In de binnentuin zijn diverse borders aangelegd met vaste planten, voorjaars- en zomerbollen en rozen. De buitentuin is landschappelijk ingericht met struikenborders, een boomgaard, moestuin en een grote vijver. De vele zitjes bieden een uniek uitzicht op de tuin en u kunt tijdens het tuinweekend genieten van koffie en lunch. Ook kunt u overnachten in het luxe gastenverblijf en de B&B.

© Copyright TUINRONDJEGORSSEL 2024