De omgeving van Gorssel is rijk bedeeld met natuurschoon: de IJssel met zijn uiterwaarden, het kleinschalige landbouwgebied, de bossen en de Gorsselse Heide. In Gorssel vindt u Museum MORE, het toonaangevende museum voor modern realisme. Ook een bijzonder tramstation uit 1926, nu verbouwd en in gebruik bij de plaatselijke historische vereniging, is de moeite van het bekijken waard. Gorssel is een groen en ruim opgezet dorp, waar u ontspannen kunt winkelen. De meeste winkels bevinden zich in de Hoofdstraat en aan het pleintje van de Nijverheidsstraat.

Het dorp kent vrijwel uitsluitend zelfstandige en creatieve ondernemers en zeer weinig tot landelijke ketens behorende zaken. Dat maakt winkelen in Gorssel dan ook zo verrassend. Of het nu is op het gebied van interieur, stoffering, antiek, brocante, verswinkels, kleding, schoeisel of tuinartikelen: u vindt er zaken met een eigen gezicht! Ook op zondag kunt u uw tuinbezoek combineren met een kijkje in een aantal van deze leuke winkels. 

U kunt natuurlijk ook in de regio overnachten en dan het weekend ten volle benutten.  Er zijn diverse romantische B&B's (drie daarvan hebben tijdens het tuinweekend hun fraaie tuin opengesteld) en andere overnachtingsadressen. En verder biedt het dorp een variatie aan leuke eetgelegenheden.

Via de website Gorssel.nl kunt u kennisnemen van de vele fiets- en wandelmogelijkheden, overnachtings- en uitgaansadressen en evenementen.

De IJssel

Het uiterwaardengebied van de IJssel tussen Deventer en Zutphen leent zich voor prachtige wandel- en fietstochten.

Restaurants en verblijf

Gorssel en directe omgeving kent veel horeca- en verblijfsvoorzieningen. Alles op loop- of fietsafstand.

Museum MORE 

Midden in de sfeervolle dorpskern
van Gorssel bevindt zich het
grootste museum voor Neder­lands Modern Realisme, Museum MORE. 

Hoofdstraat 

De Hoofdstraat heeft tal van winkels én een groen karakter dat kenmerkend is voor Gorssel en omgeving met bossen, heide en uiterwaarden.

© Copyright TUINRONDJEGORSSEL 2024